AQUADA

UV sustavi AQUADA su namjenjeni za dezinfekciju vode u javnim i privatnim vodovodima, u industriji, u bolnicama, hotelima, u ure─Ĺajima za pripremu napitaka te za obradu vode u bazenima za kupanje.

UV sustav AQUADA se koristi za dezinfekciju vode protoka do 8 m3/h. Bakterije, virusi i sli─Źni mikroorganizmi nalaze se posvuda u prirodi, pa tako i u vodi. Voda se na putu do potro┼ía─Źa obra─Ĺuje na razli─Źite na─Źine kako bi bila upotrebljiva za pi─çe i pranje, no to ne zna─Źi da u njoj vi┼íe nema mikroorganizama.

Esterichia

Legionella pneumophila - uz pomo─ç UV sustava Aquada ─Źak i najotpornije bakterije biti ─çe uklonjene iz vode za pi─çe. Iako je ve─çina mikroorganizama bezopasna, ima i onih koji uzrokuju opasne bolesti, kojima su najpodlo┼żnija djeca, osobe sa smanjenim imunitetom i starija populacija.

Naju─Źinkovitiji na─Źin uni┼ítenja takvih organizama i spre─Źavanja mogu─çih bolesti je dezinfekcija vode pomo─çu UV (ultraljubi─Źastog) svjetla. UV sustav se spaja na dovod vode i spre─Źava ulaz ┼ítetnih mikroorganizama.

More

UV zrake uni┼ítavaju bakterije prirodnim putem UV zrake su dio sun─Źeve svijetlosti, ali ne pripadaju dijelu vidljivog elektromagnetskog spektra. UV zrake imaju svojstvo uni┼ítavanja mikroorganizama (bakterija, virusa i sl.) u vodi i zraku, te tako spre─Źavaju njihovo daljnje mno┼żenje i uzrokovanje infekcija i bolesti. UV svjetlost je dio prirodne sun─Źeve svjetlosti. Taj jedinstveni dezinfikator prekida ┼żivotne funkcije mikroorganizama prirodnim procesom oksidacije. UV zrake uni┼íte DNA ┼ítetnih organizama, ─Źime se prekidaju sve njihove ┼żivotne funkcije i oni postaju bezopasni. Budu─çi da se u ─Źitavom procesu ne koriste nikakve kemikalije nema ┼ítetnih kemijskih spojeva ili njihovih nusprodukata.

Ultraljubi─Źasto svjetlo ima valnu duljinu od 200 do 400nm i vrlo visoku energetsku razinu. Naju─Źinkovitija valna duljina za dezinfekciju je 254nm i ona ─Źini najve─çi dio isijavanja UV svjetiljke sustava Aquada.

Na koji na─Źin djeluju UV sustavi Aquada? UV sustavi Aquada generiraju to─Źno onu valnu duljinu UV zraka koja je potrebna za dezinfekciju (254nm). Posebno dizajnirani izvori energije i elektroni─Źki sklopovi upravljaju svjetiljkom i nadgledaju je, kako bi proces obrade vode bio ┼íto u─Źinkovitiji. UV sustavi Aquada su opremljeni dezinfekcijskim komorama od nehr─Ĺaju─çeg ─Źelika ─Źija precizna izrada omogu─çava da svaka molekula vode koja pro─Ĺe kroz UV sustav primi jednaku koli─Źinu UV energije. Na taj na─Źin svi ┼ítetni mikroorganizmi u vodi prime odgovaraju─çu koli─Źinu UV energije.

Ultraljubi─Źasto svjetlo uni┼ítava mikroorganizme mjenjaju─çi genetsku poruku njihove DNA.

Prednosti UV dezinfekcije

 • U─Źinkovitost
  UV zrake u─Źinkovito i trajno uni┼ítavaju opasne mikroorganizme (bakterije, viruse...)
 • Nema ┼ítetnih kemijskih spojeva i nusprodukata
  UV svjetlost dezinficira vodu bez štetnih kemijskih nusprodukata (poput trihalometana) i taloga.
 • Nepromjenjen okus i miris
  UV zrake ne utje─Źu na okus i miris vode.
 • Jednostavna instalacija i odr┼żavanje
  UV sustavi Aquada se lako instaliraju u vodovodne instalacije, uz manje prilagodbe. UV svjetiljka se lako zamjenjuje, a mijenja se tek svakih godinu dana.
 • ┼ítedljivost
  UV sustavi Aquada tro┼íe manje energije od jedne tipi─Źne svjetiljke u ku─çanstvu.

Na vrh

Izaberite odgovaraju─çi sustav

Postoje 3 modela sustava Aquada: Altima (najjednostavniji model), Proxima (model s ne┼íto vi┼íe funkcija), te Maxima (model s najvi┼íe funkcija). Svaki od ta tri sustava dostupan je u pet razli─Źitih veli─Źina, od kojih se onu koja najvi┼íe odgovara odabere prema protoku vode. Svi su modeli sustava Aquada konstruirani u skladu s preporukama uglednih europskih i ameri─Źkih standardizacijskih i kontrolnih ustanova, tako da ─çe voda biti sigurno i u─Źinkovito dezinficirana.

Obvezno izmjeriti maksimalni protok vode kako bi se mogao odabrati odgovaraju─çi model UV sustava Aquada. Posavjetujte se s va┼íim dobavlja─Źem. UV sustave Aquada instaliraju isklju─Źivo ovla┼íteni instalateri.

Na vrh

UV sustavi AQUADA - Tehni─Źki podaci

TIPAquada 1Aquada 2Aquada 4Aquada 7Aquada 10
Maximalni protok (m3/sat)*0,691,72,95,37,9
Priklju─ŹciR 1/2"R 3/4"R 3/4"R 1"R 1 1/2"
Te┼żina (kg)1,72,43,25,09,0
Maksimalni radni tlak (bar)10
Maksimalna temp. vode (°C)25
Pad tlaka (bar)0,2
Napajanje (V/Hz)230V / 50Hz
Snaga (W)3555559595
Dimenzije - visina x promjer (mm)470x70670x70670x701030x1021030x140
Minimalni slobodan prostor iznad kućišta (mm)370570570920920
Razred zaštiteIP 65 / IP54
Du┼żina priklju─Źnog kabela (m)1,5
┼Żivotni vijek UV svjetiljke (dan)365

*UV doza 400J/m2, UV transmisija =98% na 1 cm, na kraju ┼żivotnog vijeka svjetiljke

Na vrh

Download

Aquada prospekt Aquada prospekt - UV sustavi za dezinfekciju vode

Upit

Pitanja o proizvodima
Na vrh