pdf Masnoće i mirisi prospekt (14.40 MB)
Rješenja za kontrolu masnoće i mirisa u sustavima za odvod zraka iz kuhinja u restoranima i komercijalnim kuhinjama
Nakupljanje masnoće u ventilacijskim sustavima kuhinjskih ekstrakata glavni je rizik od požara. Mast u kanalima je medij za rast plijesni, gljivica, bakterija i virusa. Kuhinjski odsisni zrak neugodnog je mirisa i zagađuje okoliš. Masni zrak zahtijeva kontinuirano mehaničko čišćenje odvodnih zračnih kanala i velik je trošak. Restorani i komercijalne kuhinje, posebice s fritezom, roštiljem ili wokom, zahtijevaju visoko funkcionalan sustav za pročišćavanje odsisnog zraka.
Kontrola masnoće i mirisa pomoću UVS i UVO-S uređaja
Bez obzira na to što moderan separator masti čestice masti dobro filtrira, sitne čestice masti i mirisne tvari mogu proći kroz separator. Tu dolazi do izražaja uloga naših inovativnih UV sustava koji se uspješno koriste za pročišćavanje odsisnog zraka u kuhinji. UV tehnologija proizvodi ozon.
Prednosti upotrebe UVS i UVO-S uređaja:
- Pogodni i za novu i za naknadnu ugradnju
- Brza i jednostavna ugradnja na bilo koji kanal
- Razgradnja masti i uklanjanje mirisa bez kemikalija
- Značajno smanjene naslage masti u kuhinjskim odsisnim kanalima
- Mehaničke filtre i filtere s aktivnim ugljenom nije potrebno često čistiti ili mijenjati
- Produljen vijek trajanja ventilatora za ekstrakciju zraka
- Povećana sigurnost od požara
- Miris se znatno smanjuje u zraku ispuštenom u okoliš
- Smanjen utjecaj na okoliš
- Ozon eliminira sve vrste mikroorganizama u kanalu za odvod zraka, sprečava rastbakterija i njihov ulazak u kuhinju
- Tih, automatski rad
- Niski troškovi održavanja i rada
- Kućište od nehrđajućeg čelika